Ascuns printre structurile din era sovietică dintr-o zonă superaglomerată, la o distanţă de aproximativ un kilometru de Kremlin, între Tverskoy, primul bulevard al Moscovei, şi Tverskaya, principala zonă de shopping a capitalei, complexul de 11 etaje, construit din cărămidă, este supravegheat de Serviciul Federal de Pază.
Casa nr. 3 de pe Shvedskiy Tupik, sau Swedish Blind Alley, se află sub protecţia versiunii ruseşti a Serviciilor Secrete ale SUA, deoarece mulţi dintre ocupanţi sunt cei mai puternici aliaţi ai lui Putin, inclusiv CEO-ul gigantului Rosneft Igor Sechin, CEO-ul VTB Andrei Kostin, miliardarul Ghenadi Timcenko, care deţine grupul Guvnor (tranzacţionare a petrolului), şi fostul ministru de finanţe Alexei Kudrin, potrivit informaţiilor a doi rezidenţi care au cerut să nu fie identificaţi, deoarece informaţiile sunt private.
Două dintre apartamentele din clădire, unul de 1.000 metri pătraţi şi altul de 846 mp, sunt vacante de mai bine de un an şi au un preţ de 50 milioane dolari, respectiv 42 milioane dolari, potrivit Justified Quality Estate şi Mayfair Properties, agenţii pentru cei doi vânyători neidentificaţi.
Aceasta le face cele mai scumpe apartamente din Moscova pe metru pătrat, spune Alexander Pypin, analistul şef al firmei de cercetare imobiliară Gdeetotdom.ru.
Sursa foto: Bloomberg