Testarea a fost realizată de către Fortinet cu ajutorul a cinci sisteme de test BreakingPointFireStorm CTM, singurul echipament capabil să simuleze condiţiile de trafic cu care se confruntă în lumea reală organizaţiile cu reţele informatice de dimensiuni mari. Performanţa înregistrată de FortiGate-5140B este echivalentă cu inspectarea a 10.000 de fişiere descarcăte din aplicaţia iTunes în fiecare secundă sau cu filtrarea unui număr de 821 milioane de pagini web pe oră.

„Acest test dovedeşte fără nicio urmă de îndoială că Fortinet furnizează cel mai rapid firewall din lume, confirmând în acelaşi timp angajamentul nostru de a oferi clienţilor o soluţie care îmbină fără compromisuri securitatea cu performanţa. Şi acesta este doar începutul, întrucât suntem preocupaţi să continuăm să creştem performanţa echipamentelor Fortinet şi mai mult de acum încolo,” a declarat Michael Xie, Fondator şi Chief Technology Officer al Fortinet.

Performanţa echipamentului FortiGate-5140B se bazează pe utilizarea procesoarelor proprii – FortiASIC – dezvoltate de Fortinet cu mai mult de 10 ani în urmă. Aceste procesoare accelerează performanţa tuturor proceselor, cu scopul de a oferi protecţie completă şi în timp real împotriva vulnerabilităţilor informatice, fără a degrada disponibilitatea reţelei şi timpul de bună funcţionare a acesteia.