O companie relativ tânără pe piaţa de smartphone-uri, Asus, face furori pe piaţă cu modelul Zenfone 5Z. Lansat la târgul de telefonie mobilă de la Barcelona, Asus Zenfone 5Z a ajuns în magazine în luna mai şi a fost un succes instant. Chiar şi în magazinele de la noi stocurile au fost epuizate rapid. ZenFone 5Z are o ramă ultrasubțire, ecran de 6,2 inci din margine în margine, cu raportul ecran/corp de 90%, amplasat într-un corp metalic, acoperit cu sticlă.

Având până la 8GB de memorie RAM și până la 256GB spațiu de stocare, telefonul are la bază cea mai nouă platformă mobilă Snapdragon 845 cu AIE, ce dispune de Hexagon 685 Vector DSP, grafica Adreno 630 și procesoarele Kryo 385. Pentru a asigura o fiabilitate solidă, ZenFone 5Z are patru plăcuțe de carbon, cu o grosime de 0,06mm, ce elimină căldura în mod eficient, menținând performanțele de top în permanență. Autonomia maximă este dată de o baterie de înaltă capacitate, de 3300mAh, cu tehnologie de reîncărcare rapidă ASUS BoostMaster.ZenFone 5Z introduce, de asemenea, AI Charging pentru a maximiza durata de viață a bateriei și pentru a oferi protecție totală. AI Charging ajustează în mod dinamic rata de încărcare prin monitorizarea obiceiurilor utilizatorului, încetinind procesul de îmbătrânire a bateriei. Pentru maximum de flexibilitate și calitate a convorbirilor, ZenFone 5Z suportă două SIM-uri 4G LTE și Dual VoLTE (DSDV). Acest lucru le permite ambelor SIM-uri să fie active în standby și să suporte, de asemenea, apeluri de voce HD prin rețele 4G LTE pe ambele SIM-uri. 

Sistemul inteligent de camere duale din ZenFone 5Z are specificații hardware avansate, dispunând de puternicul senzor de imagine Sony IMX363 cu pixeli mari de 1.4µm, diafragmă luminoasă f/1.8 și lentile cu șase elemente, ce capturează imagini de cinci ori mai luminoase și clare în condiții de iluminare redusă, precum și cadre cu HDR nocturn. Camera secundară cu unghi de 120 de grade are un câmp de două ori mai larg decât camerele standard ale telefoanelor mobile, pentru cadrele cu peisaje, fotografii de grup mai naturale și o fotografiere facilă în spații strâmte. ZenFone 5Z poate filma la rezoluția 4K UHD.

 

La capitoul audio, modelul taiwanezilor include două difuzoare cu 5 magneţi cu două amplificatoare inteligente, trei microfoane interne cu tehnologie de reducere a zgomotului de fond şi multe altele. ASUS ZenFone 5Z (ZS620KL) va reveni în magazine de săptămâna aceasta, la un preț de aproximativ 2.500 lei pentru configurația cu 6GB RAM și 64GB spațiu de stocare şi 3099 lei pentru variante cu 8GB RAM şi 128 GB spaţiu de stocare.