Nikon D600 a fost proiectat pentru cei care doresc un senzor FX într-un corp mai mic, de dimensiunile unui aparat în format DX. Senzorul Full Frame de 24,3MP asigură un nivel incredibil de detaliu şi oferă performanţă în condiţii de luminozitate scăzută. Intervalul de sensibilitate ISO este cuprins între 100 şi 6.400, cu posibilitatea extinderii la 50 şi 25.600, ceea ce îl recomandă atât pentru situaţii cu lumina slabă, cât şi pentru fotografia de studio, cu lumina controlată.

Aparatul poate filma Full HD 1080p la 30fps, 25fps sau 24fps, iar în format HD 720p are o cadenţă de până la 60fps. Filmarea se poate realiza atât în format FX, cat şi DX, iar sunetul se poate capta cu microfonul încorporat sau cu un microfon extern. Nikon D600 dispune şi de o ieşire HDMI pentru înregistrarea necomprimată direct pe sisteme de stocare externe sau pentru redarea pe sisteme video assist. Fotografiile şi filmele pot fi stocate şi pe oricare din cele două carduri SD, Nikon D600 fiind compatibil SDXC şi UHS-I.

Toate acestea sunt disponibile într-un corp compact, care cântăreşte 760g, şi solid, realizat din aliaj de magneziu. Declanşatorul este, de asemenea, foarte rezistent, fiind garantat la 150.000 de cicluri.

Odată cu Nikon D600 au fost lansate şi două accesorii compatibile cu acesta: grip-ul MB-D14, care măreşte considerabil autonomia aparatului, şi adaptorul wireless WU-1B, cu ajutorul căruia aparatul poate transmite imaginile şi filmele direct pe o tabletă sau smartphone şi poate fi controlat direct de pe acestea.

Nikon D600 este disponibil la partenerii Nikon din România.