Afacerea urmează să fie încheiată în al doilea trimestru al anului 2012, precizează Polyus Gold, potrivit vestifinance.ru, citată de Agerpress.

Cele două întreprinderi deţin diverse active din industria mineritului din România, inclusiv un centrul de tratare a aurului, la Baia Mare, cu o capacitate de 2,5 milioane de tone de minereu, care nu funcţionează la ora actuală, şi un număr de proprietăţi de exploatare în judeţul Maramureş.

SAT&Company se ocupă de comercializarea produselor petroliere, de industria petrochimică, prospectarea şi obţinerea minereurilor de fier, metalurgie, construcţii şi transport.Compania kazahă, listată la bursa de la Almatî, este controlată de omul de afaceri Kenes Rakişev, ginerele primarului din Astana, Imangali Tasmagambetov, un apropiat al preşedintelui Nursultan Nazarbaiev.
Polzus Gold este deţinută de miliardarul Mikhail Prokhorov, al treilea cel mai bogat om din Rusia, cu o avere estimată la 18 miliarde de dolari. Anul trecut, Prokhorov a candidat independent la alegerile prezidenţiale din Rusia, dar a pierdut în faţa lui Vladimir Putin. Omul de afaceri a cumpărat în Statele Unite echipa de basket New Jersey Jets.