Această preluare va duce la crearea celei mai puternice companii din lume în domeniul materialelor de fricțiune pentru autovehicule și alte aplicații industriale, dat fiind faptul că veniturile cumulate ale celor două companii depășesc un miliard de euro iar numărul de angajați va trece de 6.000. Anul trecut, cifra de afaceri a TMD a crescut cu 20% până la 637 milioane de euro, iar profitul înainte de taxare a atins 71 de milioane de euro. Acționarul majoritar al companiei, care operează 13 uzine, este fondul de investiții Pamplona Capital Management. Principalele mărci deținute de TMD sunt Textar, Pagid, Mintex, Don, Cobreq, Cosid și Dynotherm.

NISH este o companie japoneză, listată la bursa din Tokio, cu activități în domenii precum echipamentele de frânare, textile și electronice. Conform analiștilor, această tranzacție este încă o dovadă că firmele nipone încearcă să se extindă în alte state fiind forțate de plafonarea pieței interne și de valoarea tot mai ridicată a monedie naţionale. Finalizarea tranzacției este prevăzută pentru luna noiembrie.

Conform datelor furnizate de Ministerul Finanţelor, TMD Friction România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 170,2 milioane lei și un profit de 27,3 milioane lei. Numărul angajaților de la uzina din Caransebeș este de 370.