"Aceste discuţii sunt în derulare şi deocamdată nu s-a luat nicio decizie. HSBC va da publicităţii un nou comunicat la momentul oportun", a anunţat compania într-un comunicat.

În ultimele luni, HSBC a prezentat mai multe măsuri de restructurare, inclusiv intenţia de a economisi 3,5 miliarde de dolari până în 2013 prin eliminarea a 30.000 de locuri de muncă la nivel global în următorii doi ani.

Potrivit unui articol publicat marţi în The Wall Street Journal, banca americană Capital One Financial Corp este în discuţii avansate pentru preluarea portofoliului de cărţi de credit din SUA al HSBC. Tranzacţia, care ar include un portofoliu de carduri de credit în valoare de 30 de miliarde de dolari, ar urma să fie anunţată în curând, chiar dacă cele două părţi continuă să negocieze.

Spre deosebire de rivalii săi, HSBC a supravieţuit crizei din 2008 fără ajutoare de la stat. La începutul acestei luni, HSBC a anunţat că va vinde 195 de sucursale, în principal în statul New York, către First Niagara Bank pentru aproximativ un miliard de dolari. HSBC a fost înfiinţată în 1865 la Hong Kong şi Shanghai, însă sediul central al băncii este la Londra.
SURSA: Agerpres