Clipul, intitulat South Sanriku – Tsunami-ul văzut de la liceul Shizugawa, este filmat de la înălţime, însă spre finalul său se pot observa oameni care fug din calea apelor.
Pe fundal se pot auzi vocile oamenilor îngroziţi şi panicaţi. Nu trebuie să ştii japoneză să îţi dai seama ce simt aceşti oameni care privesc cum casele lor sunt luate de apă.  Deşi imediat după producerea unui seism în Japonia, toate posturile de televiziune şi de radio transmit imagini prin care publicul este informat în legătură cu riscurile la care este expus, inclusiv cel de tsunami, se pare că cei din clip nu au fost atenţi la ştiri, fiind suprinşi de ape.
Pe 11 martie 2011 a avut loc cel mai mare cutremur din istoria Japoniei şi al treilea ca mărime la nivel mondial. Cutremurul a fost urmat de un tsunami cu valuri de zece metri înălţime. Cutremurul şi tsunami-ul  s-au soldat cu mai mult de 27.000 de morţi şi dispăruţi. În plus, 2.779 de persoane au fost rănite, în timp ce sute de mii de persoane au rămas fără locuinţe. Aceasta este catastrofa naturală cea gravă înregistrată vreodată în Japonia după 1923, când un seism a provocat moartea a peste 142.000 de persoane.

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/8vZR0Rq1Rfw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>