Construcția de 350 de metri va fi rezistentă și la desele cutremure ce au loc în regiune. Compania japoneză estimează că, până în 2041, la finalul proiectului, costurile vor mai scădea datorită avansului tehnologic, potrivit Digi24.

În ceea ce privește siguranța la incendii, compania va folosi lemn stratificat, un material de construcții tot mai folosit, care este rezistent la foc și, spre deosebire de oțel, structura acestuia rămâne mai stabilă când este suspusă la temperaturi ridicate.

BBC precizează că acest concept nu este nou. De altfel, în Japonia a fost adoptată în urmă cu opt ani o lege care obligă companiile de construcții să folosească lemn la instituțiile publice mai mici de trei etaje.

Aproximativ 8.000 de locuințe vor fi în clădirea din lemn, care va mai avea copaci și verdeață pe balcoane la fiecare nivel. Compania a precizat că, totuși, în clădirea de 70 de etaje va intra și 10% oțel, combinat cu 180.000 de metri cubi de lemn provenit din Japonia.

În lume mai sunt astfel de construcții, deși nu la fel de înalte precum cea propusă spre construire în Japonia. În Minneapolis se află o clădire de birouri de 18 etaje din lemn, iar în Vancouver este o clădire de apartamente pentru studenți, înaltă de 53 de metri. Aceasta din urmă deține și recordul de cea mai înaltă clădire din lemn.

Clădirile din lemn, mai arată sursa citată, sunt mult mai prietenoase cu mediul, pentru că, în loc să elibereze carbon în atmosferă, îl înmagazinează. Potrivit unor studii, clădirile din beton și oțel sunt responsabile de 8, respectiv 5% emisii de carbon.