Cu ajutorul echipei Cocktail Holidays, am discutat cu primarul din Santorini despre modul în care a fost afectată insula de coronavirus, dar și despre măsurile de protecție care s-au luat.

Antonis Sigalas, primarul insulei, este foarte optimist și se așteaptă la o creștere a numărului de turiști. Dacă, momentan, s-au ocupat peste 50% din hoteluri, edilul se așteaptă la o creștere se 70%, ca în luna august să atingă un procent de 80%.

Autoritățile au luat măsurile necesare pentru a fi în siguranță. Nu au avut niciun caz de coronavirus.

“Santorini nu a avut nici un caz de coronavirus. Știm cum să ne protejăm și să ne protejăm turiștii. Au fost făcute training-uri pentru angajații din hoteluri pentru ca aceștia să știe cum să se protejeze și pentru ca turiștii să fie în siguranță“, a declarat Antonis Sigalas.

Antonis Sigalas, primarul din Santorini

Oficialul spune ca s-au luat măsurile necesare, spitalele sunt pregatite, fiecare hotel are un medic, există hoteluri dedicate celor care vor fi nevoiți să stea în izolare.

Mai mult, hotelurile care nu respectă noile reguli și care nu au un medic sunt închise imediat.

Cum a fost afectat turismul

Pentru ca 95% din economia insulei este reprezentată de turism, vor exista efecte negative. Numărul turiștilor a scăzut. Anul acesta, Antonis Sigalas estimează că 500 000 de turiști vor vizita insula.

“Turiștii au petrecut anul trecut pe insulă, în medie, 3-2 zile. Anul acesta, ca urmare a restricțiilor de călătorie, turiștii ar putea petrece 7-8 zile“, speră primarul.