Aproape 700.000 de români au aplicat anul acesta pentru un job în domeniul vânzărilor. Pe locul al doilea în topul preferințelor celor care au aplicat s-a situat contabilitatea, unde au fost depuse peste 400.000 de CV-uri, iar pe locul trei s-au situat resursele umane – sector pentru care s-au depus  aproape 200.000 CV-uri, în 2018.0

Tot în topul celor mai căutate domenii se numără și serviciile externalizate de tip call-center, back-office, transport şi logistică, administraţie şi horeca, banking, juridic şi IT&software.

„Interesul candidaţilor pentru anumite zone de activitate şi pentru anumite joburi este relativ similar cu cel de anul trecut. O surpriză plăcută faţă de anul trecut este creşterea înregistrată de IT&software, atât în ceea ce priveşte numărul de candidaţi care au căutat un job în această industrie, cât şi al numărului de joburi postate de angajatori. A ieşit, în schimb, din top sectorul cazinouri şi jocuri de noroc“, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România, scrie Adevarul.ro

Cât despre  oraşele în care s-au făcut cele mai multe angajări, pe primul loc s-a situat Capitala, unde au fost scoase la bătaie peste 42.000 de locuri de muncă, anul acesta. Pe locul al doilea, dar la o distanţă onsiderabilă, se află Cluj-Napoca, cu 8.276 de anunţuri, urmat de Iaşi (4.662), Timşoara (4.352) şi Braşov (3.549).

Și cei care şi-au dorit să lucreze în afara ţării au avut la dispoziţie aproape 2.400 de locuri de muncă, iar cele mai multe oferte au venit din Marea Britanie, Germania, Franţa, Belgia, Italia şi Olanda.