Edward Haughey, în vârstă de 70 de ani, patronul companiei farmaceutice Norbrook, cu o avere personală estimată la peste 600 milioane de lire (un miliard de euro), a murit împreună cu alţi trei bărbaţi după ce elicopterul cu care călătoreau s-a prăbuşit pe un câmp la scurt timp după decolare, în comitatul Norfolk, unde milionarul deţinea o proprietate.
Cauzele prăbuşirii elicopterului, un aparat de uz civil AgustaWestland AW139, nu au fost încă stabilite, dar mai mulţi martori au indicat că în momentul accidentului, în jurul orei 19.30 (locală şi GMT), în zonă era ceaţă deasă.

De remarcat că locul accidentului se află la 72 km de cel unde s-a prăbuşit în ianuarie un elicopter militar american, în timpul unui exerciţiu, cele patru persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa.

Haughey, cunoscut şi ca Lord Ballyedmond, era din 2004 reprezentant al conservatorilor în Camera Lorzilor, camera superioară a legislativului britanic. Laboratoarele Norbrook sunt cea mai mare companie farmaceutică cu capital privat din lume, având peste 1.700 de angajaţi.

Sursa foto: belfasttelegraph.co.uk 

Sursa: Agerpres