Amazon a creat la finele anului trecut 400 de locuri de muncă în noul Centru de Dezvoltare și Tehnologie de la Iaşi, crescând numărul total al angajaţilor la 1.000. Compania intenţionează să mai angajeze alţi 1.000 de oameni la Bucureşti şi caută să închirieze 10.000 mp de birouri. 

Cererea pentru extindere din partea Amazon vine la mai puţin de un an de când compania americană a semnat pentru închirierea unei suprafeţe de 13.500 mp în Iaşi. Noul sediu Amazon din România găzduiește patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services și Digital Imaging, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluțiilor tehnologice și consolidarea operațiunilor de pe site-ul Amazon. Amazon oferă oportunități de carieră pentru ingineri și dezvoltatori software, cercetători, analiști de business, specialiști în comerț sau manageri de conformitate.

Amazon oferă pachete salariale atractive împreună cu beneficii precum asigurare privată de sănătate, asigurare de viață, discount-uri pentru angajați și multe altele, cât și multe oportunități pentru studenți și absolvenții facultăților de profil. Până la finalul anului peste 50 de absolvenți talentați vor avea oportunitatea să facă parte din echipă.

Amazon va continua să colaboreze îndeaproape cu cele mai renumite universități din România pentru identificarea și susținerea talentelor de top.Puteți afla mai multe detalii despre pozițiile disponibile accesând: romania.amazon.com.

Amazon este prezent pe piața din România de 11 ani. Până acum, compania a investit peste 40 de milioane de euro în România pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație, cât și în a oferi o experiență de neegalat clienților săi din întreaga lume.

Amazon.com a fost lansat în iulie 1995 având patru principii organizaționale după care se ghidează: prioritizarea clientului în fața competiției, pasiunea pentru îmbunătățire permanentă, implicarea în îmbunătățirea operațională și crearea de concepte pe termen lung. Amazon.com este prima companie din lume care a oferit clienților săi următoarele produse și servicii: recenzii ale clienților, cumpărături online, recomandări personalizate, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tablets, Fire TV și Amazon Echo.

Creşterea înregistrată joi dimineaţă de acţiunile Amazon, înainte de publicarea rezultatelor financiare de către retailerul online, l-a ajutat pe fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, să-l detroneze pe Bill Gates şi să devină cea mai bogată persoană din lume, transmite Bloomberg. Acţiunile Amazon au urcat joi dimineaţă cu 1,3%, la 1.065,92 dolari, la Bursa de la New York, astfel încât Bezos are acum o avere estimată la 90 miliarde de dolari.