În lume sunt zeci de dictatori pentru care o ţară şi locuitorii ei sunt ca o tablă de joc. Fac şi desfac destine, inventează "reguli de joc" şi îşi îndeplinesc toate mofturile pe seama bunăstării celor pe care ar trebui să îi protejeze. Vezi mai jos cinci dintre cei mai crunţi dictatori ai lumii, care încă se află la conducere.
5. Regele Mswati III, Swaziland

Regele Mswati a introdus mai multe legi ce pot fi considerate absurde sau cel puţin ciudate. Spre exemplu, femeile nu au voie să facă sex până la vârsta de 21 de ani, deoarece în Swaziland sunt foarte multe cazuri de persoane infectate cu HIV, iar regele speră ca astfel să se reducă numărul celor care contactează virusul. În plus, pedeapsa cu moartea este pasibilă pentru orice fel de încălcare a legii. Şi mai absurd, Mswati poate să interzică orice publicaţie din ţara sa, în care este vorbit de rău sau criticat.
4. Omar al-Bashir, Sudan

În Sudan crimele comise de miliţia condusă de Guvern şi violurile sunt la ordinea zilei.  Omar al Bashir speră să cureţe ţara de populaţia care nu este arabă. Din punct de vedere economic, mare parte din banii ţării intră în buzunarul acestui adevărat despot.
3. Robert Mugabe, Zimbabwe

Mugabe a reuşit să îşi controleze oamenii prin intermediul terorii. Toţi cei aflaţi la conducere sunt apropiaţi de-ai săi, care se îmbogăţesc pe seama populaţiei, iar în ţară, rata şomajului este de 70%. În diverse ocazii, Mugabe s-a comparat cu Hitler, pe care spera să îl şi întreacă.
2. Muammar al-Gaddafi, Libia

Conducătorul libian a asuprit mereu poporul pe care îl conduce. Gaddafi a interzis studierea limbilor străine în şcoli, iar cei care sunt prinşi discutând probleme naţionale, politice, cu străini, sunt arestaţi. Mai mult, Gaddafi susţine terorismul şi îi asasinează pe cei care îl critică. 
1. Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, Guineea

Mbasogo este un lider ciudat şi de temut. Se zvoneşte că ar fi canibal şi şi-ar mânca duşmanii. În plus, a creat o închisoare specială pentru cei care se opun condiţiilor impuse de el, unde oamenii sunt torturaţi.