Astfel, Carlos Slim, considerat la ora actuală cel mai bogat om din lume, a pierdut mai mult ca oricine. Averea magnatului mexican s-a redus cu 4,2 miliarde de dolari în ultima săptămână, acţiunile sale la compania America Movil SAB diminuându-se cu 3,82%, aceasta fiind cea mai mare scădere din decembrie 2011.

În clasamentul miliardarilor, realizat de Bloomberg, averea lui Slim este evaluată la 69,6 miliarde de dolari. Pe locul doi se situează fondatorul Microsoft, Bill Gates, cu o avere estimată la 61,8 miliarde de dolari, urmat de Warren Buffett, preşedintele companiei Berkshire Hathaway, cu o avere de 45,7 miliarde de dolari. Spre deosebire de primii doi, averea lui Buffet a înregistrat o creştere de 313 milioane de dolari săptămâna trecută, după cum remarcă canalele media financiare.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre magnatul jocurilor de noroc Sheldon Adelson, a cărui avere s-a redus în ultima săptămână cu 1,1 miliarde de dolari, iar acţiunile sale la Las Vegas Sands au scăzut cu 4,53%. El ocupă poziţia a 12-a în clasamentul celor mai bogaţi oameni ai lumii, cu o avere estimată la 23,7 miliarde de dolari.

Magnatul în domeniul bijuteriilor Cheng Yu-tung a pierdut în ultima săptămână circa 705 milioane de dolari (dintr-o avere de 19 miliarde de dolari). Acţiunile celui mai mare producător de bijuterii din China Chow Tai Fook Jewellery Group au scăzut cu 2,58%.

Revista de afaceri Forbes a lansat un nou serviciu de internet intitulat Real-Time Billionaires pentru urmărirea schimbărilor intervenite în clasamentul miliardarilor în timp real. Pe lista compusă din 50 de poziţii, datele privind averile celor mai bogaţi oameni ai lumii se actualizează automat la fiecare cinci minute, după 15 minute de la deschiderea bursei de la valori de la New York.
SURSA: Agerpres