Unda de soc a crizei financiare internationale a lovit in plin averile celor mai bogati germani, care au pierdut, pana acum, circa 40 de miliarde de euro (55 miliarde de dolari) din aceasta cauza.

Cei mai bogati 20 de germani au pierdut in medie 30% din averile lor incepand cu anul 2007, potrivit unui raport publicat in revista financiara WirtschaftsWoche.

„Actuala criza a provocat rani mult mai adanci averilor marilor familii din Germania, comparativ cu ultimele patru recesiuni impreuna”, se arat in document.

Amenintarea actuala la adresa averilor celor mai bogati germani este comparabila cu cea simtita in timpul hiperinflatiilor ce au avut loc in Germania anilor 1920 si 1930.

WirtschaftsWoche exemplifica situatia actiunilor familiei Quandt, care detine jumatate din capitalul constructorului auto BMW. Valoarea acestor titluri a scazut cu circa 50% in cursul anului trecut.

Potrivit revistei, in Germania traiesc 122 de persoane sau familii care detin cate o avere de cel putin un miliard de euro (1,38 miliarde de dolari).