Conducerea Mefin Sinaia (MEF) a decis să-i trimită în şomaj tehnic pe toţi cei 508 salariaţi ai firmei, în perioada 2 iunie -1 iulie, după ce săptămâna trecută a revocat măsura disponibilizării anunţate la mijlocul lunii mai, se arată într-un comunicat al societăţii, remis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti.

„Consiliul de Administratie şi conducerea executivă a societăţii a luat în această perioadă măsuri drastice de economisire a resurselor societăţii, inclusiv măsuri organizatorice. În acest context, Consiliul de Administratie a hotărât ca în perioada 2 iunie-1 iulie 2009 să declare şomaj tehnic, principalul obiectiv fiind evitarea intrării societăţii în incapacitate de plată”, se arată în comunicat.

În perioada următoare firma va continua şi va reanaliza măsurile necesare în vederea parcurgerii perioadei de criză.

La 13 mai, conducerea Mefin a anunţat că a decis să-i disponibilizeze pe toţi cei 508 salariaţi, însă la 28 mai a revocat această măsură.

La începutul lunii mai, salariaţii Mefin au primit deciziile de disponibilizare. La acel moment, conducerea societăţii arăta că această concediere colectivă „este un demers pur tehnic şi că salariaţii disponibilizaţi vor fi reangajaţi în cele trei centre de profit în care va fi reorganizată societatea”.

Firma este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are un capital social de 13,2 milioane lei, împărţit în 5,29 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 2,5 lei.

Cel mai recent transfer cu acţiunile firmei a avut loc la 25 mai, pentru un preţ de 0,88 lei/titlu, în scădere cu 12% faţă de referinţă. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 4,65 milioane lei.

Mefin Sinaia este controlată de DCI Walbridge Partners din Cipru, cu o participaţie de 79,6% din capital, conform celor mai recente raportări.

Sursa:
Mediafax