Potrivit Retuers, Cehia va începe să construiască spitale de campanie pentru pacienţii cu COVID-19, au declarat joi oficiali guvernamentali, în timp ce ţara se confruntă cu cea mai rapidă rată de infectare din Europa, informează agerpres.

De asemenea, ministrul de interne Jan Hamacek a declarat pentru agenţia de ştiri CTK că armata va începe să construiască începând de sâmbătă, la Praga, o zonă cu o capacitate de 500 de paturi de spital.

Astfel, potrivit acestuia, atât personal militar, cât şi medical vor lucra în spitalul improvizat, a declarat Hamacek pentru televiziunea cehă.

Cehia duce o luptă grea cu pandemia

Cehia, la fel ca și majoritatea țărilor europene, duce o luptă grea cu pandemia. Numărul infectărilor cu COVID-19 aproape s-a dublat în octombrie, ajungând la nivelul întregii ţări la un total de 139.290 de cazuri. Ministerul Sănătăţii a raportat miercuri 9.544 de noi cazuri de COVID-19, cel mai mare număr zilnic de până acum.

În acest context, premierul Andrej Babis le-a declarat reporterilor că este necesar să se înceapă construcţia de capacităţi suplimentare şi că statul va achiziţiona 4.000 de paturi de la producătorul de mobilier medical LINET.

„Nu avem timp, perspectivele nu sunt bune. Aceste cifre sunt catastrofale”, a spus Babis.

În ceea ce privește numărul spitalizărilor din Cehia, acesta a crescut cu 161% în octombrie până la 2.678 de pacienţi, dintre care 518 la terapie intensivă. Numărul deceselor a ajuns la 1.172, în creştere cu 75% în această lună.