CEC Bank a acordat anul trecut credite cu valori cuprinse între 87 de lei, pentru zootehnie, şi aproximativ 25 de milioane de euro, pentru sectorul energetic şi cel al construcţiilor, a declarat preşedintele instituţiei de credit, Radu Graţian Gheţea, citat de Mediafax.

„Am avut anul trecut o activitate extraodinar de intensă în finanţarea agriculturii, în condiţiile în care avem o gamă de produse care acoperă toate activităţile din acest sector”, a afirmat Gheţea.

Peste 20.000 dse credite pentru fermieri

El a spus că în perioada decembrie-ianuarie banca a acordat peste 20.000 de credite pentru fermieri din zootehnie îndreptăţi să primească subvenţii, pentru a le acoperi nevoile de lichiditate.

„Valoarea totală a acestor credite este în jur de 120 – 130 de milioane de lei. Cel mai mic credit pe care l-a dat CEC este de 87 de lei, în zootehnie. La început am fost foarte surprins când cineva a cerut această sumă, dar am realizat că oamenii erau îndreptăţiţi să primească o subvenţie, dar că trebuia să îşi scoată animalele din iarnă până când primeau banii”, a explicat preşedintele CEC Bank.

Credite importante, în construcţii şi energie

El a precizat că banca a acordat multe credite de valori reduse, iar la împrumuturile către fermierii din zootehnie dobânda a fost mică, de 13,5%, fără a exista alte comisioane.

„La nivelul băncii avem şi credite importante, care sunt în jurul cifrei de 25 de milioane de euro, acordate în sectoarele construcţii şi energie. Nu sunt multe ca număr, pentru că nu este obiectivul nostru principal, dar există. În acelaşi timp, avem foarte multe credite cu valori mari acordate administraţiilor şi autorităţilor publice locale, respectiv primăriilor sau municipalităţilor”, a continuat preşedintele CEC Bank.

SURSA:
Mediafax