Forerunner 210 oferă opțiuni GPS pentru orice stadiu al antrenamentului  sportivilor care fac jogging dar și celor care vor să se relaxeze după o zi încărcată de muncă.
 
Garmin Foreunner 210 este la fel de uşor de folosit precum precedentul Forerunner 110. Ceasul oferă date în timp real precum ritmul, distanţa şi timpul utilizând un receiver GPS de înaltă sensivitate cuplat cu tehnologia Garmin HotFix care găseşte şi menţine recepţia sateliţilor.

Poţi seta alerte ale ritmului cardiac pentru a fi notificat când depăşeşti sau eşti sub limita obiectivelor tale. Dacă foloseşti modelul 210 cu dispozitivul pentru picior, vei putea să îţi verifici mai târziu prin Garmin Connect cadenţa alergării sau numărul de paşi efectuaţi pe minut. Disponibil într-un design lucios stilizat negru, Forerunner 210 este foarte arătos oriunde îl porţi, în timpul antrenamentului, la birou sau în afara oraşului.

Durata de viaţă a bateriei este de 8 ore în modul GPS şi de antrenament şi până la trei săptămâni în modul power-safe. Forerunner 210 poate fi purtat ca un ceas de zi chiar şi atunci când nu ai program de antrenament. Utilizatorii pot câştiga timp încărcând bateria şi uploada informaţii pe Garmin Connect în acelaşi timp printr-o conexiune USB, care este folosită de asemenea pentru a încărca update-uri de software gratuit.

Forerunner 210 dispune de un dispozitiv de măsurare a ritmului cardiac, cu cinci zone care pot fi personalizabile. Ceasul de fitness dispune de un calculator de calorii consumate pe baza ritmului cardiac, ce indică cu acurateţe volumul de calorii arse.

Forerunner 210 stochează şi afişează sute de ore de sesiuni, alergătorii îşi pot vizualiza rezultatele totale chiar dacă nu au avut ocazia să le încarce pe Garmin Connect. Odată conectaţi la Garmin Connect, utilizatorii pot încărca rapid şi uşor sesiunile, calcula totalul rezultatelor, stabili obiective, împărtăşi sesiuni cu prietenii şi familia şi participa într-o comunitate fitness online cu până la 40 de milioane de activităţi din întreaga lume. Garmin Connect afişează date precum timpul, distanţa, viteza, elevaţia şi ritmul cardiac. Aceste informaţii sunt afişate prin tabele, ilustraţii, rapoarte şi o varietate de reprezentaţii cartografice precum străzi, fotografii, date topografice şi hărti de elevaţie, dar şi aplicaţia Google Earth.

Garmin Forerunner 210 este disponibil la Garmin City Shop la un preț de 865 Lei.