O combinaţie de muzică live, proiecţii impresionante, efecte vizuale uimitoare şi decoruri grandioase, toate reunite într-o construcţie concepută sub forma celebrului zid, așa este așteptat să fie show-ul ”The Wall” de mâine, considerat evenimentul anului în România. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului ”The Wall”, întreaga punere în scenă bucurându-se de avantajele tehnologiei, oferindu-le fanilor nu doar un simplu concert, ci o producţie multi-dimensională de excepţie, potrivit Agerpres. Celebra piesă ”Another Brick in The Wall” este unul dintre cele mai aşteptate momente din cadrul show-urilor ”The Wall”, aceasta fiind cu atât mai specială cu cât Roger Waters o interpretează de fiecare dată alături de copii din ţara gazdă, România nefăcând excepţi: artistul va fi însoţit de un cor alcătuit din 15 copii români. 
Corul a fost selectat de echipa artistică a lui Roger Waters, după analizarea mai multor propuneri, în prezent cei mici aflându-se în pregătiri pentru momentul pe care îl vor interpreta alături de acesta, o serie de repetiţii fiind programate şi pentru ziua concertului.
Trupa care îl va acompania pe Roger Waters va fi formată din Graham Broad (tobe, percuţie), Dave Kilminster, G.E. Smith, Snowy White (chitări), Jon Carin, Harry Waters (fiul lui Roger Waters) (clape), Robbie Wyckoff şi Roger Waters – voci principale, Jon Joyce, Mark Lennon, Michael Lennon, Kipp Lennon – voci secundare.
Conform site-ului oficial al artistului (http://www.rogerwaters.org/tour/2013setlist.html), setlistul concertului va fi compus din 29 de piese împărţite în două părţi. Accesul publicului în zona de spectacol se va face începând cu ora 17,00, pe la cele două intrări amenajate pe Bulevardul Libertăţii – intrarea dinspre Parcul Izvor şi cea dinspre bulevardul Regina Maria (Calea 13 Septembrie), concertul fiind programat să înceapă în jurul orei 20,00.
În zona de concert nu va fi permis accesul cu sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, arme, băuturi sau mâncare, obiecte contondente, animale de companie, lanţuri, rucsacuri, bagaje voluminoase, lasere, aparate foto de orice tip sau aparate de înregistrare audio-video. În caz de ploaie, accesul cu umbrele nu va fi permis, spectatorilor fiindu-le recomandat să-şi aducă pelerine de ploaie.