Majoritatea terenurilor căutate de dezvoltatorii imobiliari din București sunt destinate segmentului rezidențial, conform consultantului imobiliar Crosspoint Real Estate. În restul țării cererea s-a concentrat pe terenuri pentru dezvoltări de retail.

Cea mai scumpă tranzactie din 2019 de până acum a fost realizată de Strabag ce a plătit 12 milioane de euro pentru un teren din centrul Bucureștiului cu o suprafață de 5.000 mp, adică 2.400 euro/mp, în zona Casa Manu Victoriei. Aici intenționează să dezvolte un proiect rezidențial premium, conform Economica.net.

A doua cea mai mare tranzacție aparține One United Properties ce a cumpărat cu 800 euro/mp un teren de 3.000 de mp în zona Grigore Gafencu. Valoarea totală a tranzactiei se ridică la 2.4 milioane de euro.

Cea mai mare tranzacție ca suprafață din România a aparținut NEPI Rockcastle. Terenul de 120.000 mp a fost cumpărat la o valoare de 20 de milioane de euro.

Consultanții se așteaptă ca atenția cumpărătorilor să se axeze pentru restul anului pe terenuri aflate în apropierea metroului, cu PUZ-uri deja aprobate și e de așteptat, pe măsură ce terenurile ideale pentru spații de birouri se împuținează, ca dezvoltatorii să caute debușeuri în alte orașe, în special în orașele regionale.