Cea mai sănătoasă ciocolată din lume! Este considerată și medicament

Ciocolata Ruby, de culoare roz pal, a apărut relativ recent și este al patrulea tip de ciocolată din lume. Spre deosebire de celelalte sortimente, adică ciocolata amăruie, cu lapte şi albă, aceasta aduce o serie de efecte benefice. De exemplu, ciocolata roz are un efect antiviral.

Aceasta a fost creată şi patentată de Barry Callebaut, un producător de ciocolată elveţian. Totodată, a fosts pusă la vânzare începând cu anul 2017 și este cel mai nou tip de ciocolată creat în ultimii 85 de ani, de la realizarea ciocolatei albe în anul 1936.

Cum este realizată și ce gust are?

Realizarea ciocolatei Ruby necesită boabe de cacao Ruby, care se pot procura din Ecuador, Brazilia şi Coasta de Fildeş. Acestea provin din aceeaşi specie din care se produce ciocolata cu care suntem deja obişnuiţi.

Totuși, amestecul special de compuşi, obţinut după mai mult de 10 ani de cercetare, este cel care diferă. Metoda exactă de producţie a ciocolatei roz este încă un secret.

Ingredientele sunt următoarele: zahăr, unt de cacao, lapte praf degresat, lapte praf integral, masă de cacao, lecitină de soia, acid citric, aromă naturală de vanilie. De asemenea, a fost menţionat în brevetul ciocolatei din 2009 că are niveluri ridicate de polifenoli iar experţii cred că acesta ar putea fi motivul pentru care are culoarea roz.

Mai mult, ciocolata Ruby are un gust de ciocolată albă cu zmeură sau căpşuni, a explicat producătorul elveţian Callebaut, punctând că aroma este „nici amară, lăptoasă sau dulce” și se apropie de „gustul de fructe de pădure”.

Ce efecte benefice are ciocolata Ruby?

Un studiu realizat în anul 2019 a comparat ciocolata Ruby cu sortimentele amăruie, cu lapte şi albă. Astfel a fost constatat faptul că aceasta prezintă un conţinut mare de flavanoli, flavonoide cu acţiune antivirală. Amintim că aceste flavonoide sunt agenţi antioxidanţi, anticancerigeni, antimicrobieni, antivirali şi neuroprotectori.

Un alt studiu, realizat în anul 2021, a observat că ciocolata Ruby conţine o gamă largă de substanţe fitochimice, compuşi care produşi de plante. Fitochimicele ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar şi reduc inflamaţia.

Ciocolatierii prevăd că va fi egală în popularitate cu celelalte

Ciocolata roz nu a devenit foarte cunoscută, chiar dacă au trecut câţiva ani de la lansare. Chiar și așa, ciocolatierii prevăd că va fi egală în popularitate cu celelalte.

Trebuie menționat că actuala lipsă de popularitate poate fi explicată de faptul că a durat mult timp până când a fost disponibilă multor consumatori.