NVIDIA a anuntat recenta lansare pe piaţă a noilor serii de unităţi de procesare grafică şi chipset-uri performante NVIDIA GeForce şi NVIDIA nForce, incluzând unităţile de procesare grafică GeForce 9800 GX2, GeForce 9800 GTX, GeForce 9600 GT, alături de chipset-ul nForce 790i Ultra SLI.

Odată cu lansarea noii unităţi de procesare grafică GeForce 9800 GX2, NVIDIA ofera cea mai rapidă soluţie grafică din lume, concepută pentru a rula cele mai intensive jocuri 3D, aplicaţii 3D, filme HD actuale, la rezoluţii extreme.

Cu peste 256 de nuclee de procesare pe o singură placă video, unitatea de procesare grafică GeForce 9800 GX2 este cu aproximativ 60% mai rapidă decât cel mai apropiat competitor. Combinând două unităţi de procesare grafică GeForce 9800 GX2 prin tehnologia SLI de la NVIDIA, utilizatorii pot beneficia de avantajul tehnologiei Quad SLI de la NVIDIA pentru Windows Vista şi pot experimenta o performanţă fără precedent, la cel mai înalt nivel de detaliu şi rezoluţie posibile în cele mai pretenţioase jocuri şi aplicaţii ale momentului.

Pe lângă unitatea de procesare grafică GeForce 9800 GX2, NVIDIA a introdus recent unitatea de procesare grafică GeForce 9800 GTX cu 128 de nuclee de procesare care le oferă clienţilor cel mai bun raport performanţă-preţ în segmentul high-end. Unitatea de procesare grafică GeForce 9800 GTX oferă atât tehnologia SLI cu două plăci, cât şi SLI triplu, oferind cea mai flexibilă şi mai scalabilă soluţie multi-GPU din industrie. Iar cu unitatea de procesare grafică GeForce 9600 GT, gaming-ul o grafică deosebită devine accesibil pasionaţilor cu buget mai redus.

Pentru toate unităţile de procesare grafică din seria a 9 a de la NVIDIA fundamentul cel mai solid este reprezentat de placa de bază ce integrează chipset-ul nForce 790i Ultra SLI de la NVIDIA, cea mai overclock-abilă platformă pentru procesoarele Intel.

Concepută pentru procesoare Intel actuale, precum şi cele de generaţie următoare, cu suport nativ al unui FSB de 1600MHz, chipset-ul nForce 790i Ultra SLI este compatibil cu memorii performante DDR3, PCIe Gen 2.0 şi cu protocolul de comunicaţii ESA (Enthusiast System Architecture) pentru monitorizarea în timp real a componentelor din PC.

Denumită deja “una dintre cele mai rapide platforme de gaming testate vreodată”, nForce 790i Ultra SLI MCP este certificată, de asemenea, pentru a rula în configuraţii SLI standard(cu două plăci), triplu SLI şi Quad SLI. Plăcile de bază cu chipset nForce 790i Ultra SLI sunt disponibile pe piaţă.

Unităţile de procesare grafică NVIDIA GeForce din seria a 9 a sunt disponibile acum la parteneri de top precum: Albatron, ASUS, BFG, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision, Leadtek, MSI, Sparkle, Palit, PC Partner/Zotac, PNY, Point of View, XFX şi Zogis.

Plăcile de bază cu chipset nForce seria 790i de la NVIDIA sunt disponibile acum prin parteneri importanţi precum: ASUS, DFI, EVGA, Foxconn, Gigabyte, MSI, PC Partner şi XFX.

Data: 11 aprilie 2008

Sursa: NVIDIA