Prin noua locaţie, Flextronics a demarat procesul de extindere a operaţiunilor la fabrica din Timişoara, care va include o unitate specială pentru operaţiuni medicale şi de consumabile pentru echipamente medicale originale (OEMs), scrie Agerpres.

Extinderea, care include o zonă de producţie recent renovată şi 1.300 mp de “cameră curată” clasa 8, măreşte capacitatea de producţie actuală şi permite companiei să ofere un portofoliu complet de servicii de producţie şi de soluţii competitive dintr-o singură locaţie strategică în Europa de Est.

Investiţia în noua unitate medicală din România este în valoare de 3,6 milioane de dolari şi va crea 350 de locuri de muncă pentru specialişti de înaltă calificare.
La ceremonia de inaugurare au participat, printre alţii Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Mircea Băcală – prefectul judeţului Timiş, Adrian Orza – vice-primarul oraşului Timişoara, Bill Flaherty – senior VP Flextronics Medical, şi Radenko Prnja – vicepreşedinte şi director general Flextronics Operaţiuni Timişoara.

Flextronics Timişoara a fost înfiinţată în anul 1998 şi operează, la ora actuală, pe o suprafaţă de producţie de aproximativ 40.000 mp. La nivel local, compania este unul dintre cei mai mari angajatori, cu peste 2.600 de angajaţi, şi deserveşte sectoare precum Medical, Auto, Industrial, Telecomunicaţii&ITC. În ceea ce priveşte produsele comercializate, acestea sunt subansamble de monitorizare a pacientului, soluţii de viaţă asistate.

Flextronics Timişoara se află în topul primelor 20 de companii exportatoare din România.

Pe plan mondial, Flextronics International Ltd. este un important furnizor de servicii de producţie de componente electronice, lider mondial în domeniu. Deţine operaţiuni în 30 de ţări de pe patru continente şi are circa 200.000 angajaţi. Veniturile companiei au fost, în 2010, de 30 miliarde de dolari, în timp ce suprafaţa totală de producţie deţinută la nivel mondial este de aproximativ 2,3 milioane mp.