Dacă în România în acest moment viteza la internetul mobil pusă la dispoziţie de Vodafone România şi Cosmote se ridică la 100 de Mbps prin intermediul tehnologiei LTE la 100 Mbps, Idilis prezintă azi în teste tehnologia LTE TDD, care duce internetul mobil la o viteză de până la 520 de Mbps.
În cadrul Economic and Trade Forum, care are loc astăzi la Casa Poporului, Huawei prezintă în premieră tehnologia LTE TDD 4X4 MIMO care permite un volum de trafic mult mai mare pe o antenă în comparaţie cu tehnologia folosită în prezent în România.
“Suntem bucuroşi să vă prezentăm astăzi împrună cu partenerii noştri de la Huawei o nouă premieră a internetului 4G în România. După cum ştiţi Idilis este primul operator  de comunicaţii mobile care a început să opereze cu ani în urmă în 4G. Ne pregătim astfel pentru lansarea noii reţele de internet şi voce care să le ofere clienţilor noştri cele mai înalte standare  de calitateîn domneniul comunicaţiilor la un cost scăzut”, a declarat Dan Croitoru, CEO  al Idilis, citat de economica.net Operatorul va lansa serviciile de internet şi voce folosind tehnologia LTE (Long Term Evolution) la inceputul anului viitor pe o piaţa unde deja există pe segmentul comunicaţiilor mobil Cosmote România, Orange, Vodafone, RCS&RDS şi Romtelecom.

Mai multe detalii pe economica.net