China, cea mai mare piaţă auto la nivel global a înregistrat o creştere de 37% a vânzărilor de autoturisme în luna aprilie, pe fondul unui program guvernamental care încurajează achiziţia de maşini noi.

De asemenea, numărul total al vehiculelor comercializate (inclusiv camioane şi autobuze) a ajuns la 1,15 milioane de unităţi, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, titrează The Times.

Piaţa auto din China a depăşit în luna ianuarie volumele înregistrate în SUA, devenind din acel moment cea mai mare piaţa auto la nivel Global. Creşterile anuale înregistrate au fost de peste 20% până în 2008.

Spre deosebire de programele „Rabla” din Europa, programul guvernamental destinat creşterii vânzărilor de maşini în China nu oferă o primă de casare, ci înlesniri la plata taxelor pentru cei care aleg să cumpere maşini noi de clasă mică.

De asemenea, creşteri au fost raportate şi pe piaţa auto din India, acolo unde luna aprilie, a treia de creştere consecutivă, a adus cu 4,2% mai multe maşini cumpărate faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, ajungându-se astfel la un volum de 102.900 unităţi.