În cadrul târgului din octombrie, compania a oferit tinerilor profesionişti oportunitatea de a aplica pentru 37 de poziţii. Acestea se adaugă celor peste 100 de joburi oferite de către 1&1 Internet România de la începutul anului 2011 până în prezent.

Poziţiile oferite au fost pentru: Project Manager, Java Developer, PHP Developer, Javascript Developer, Quality Assurance Developer, ETL Developer, Product Manager, C++ Developer, IT Operations Engineer şi Release Manager. Vizitatorii şi candidaţii potenţiali au primit detalii referitoare la cerinţele şi responsabilităţile fiecărei poziţii direct de la membrii echipei 1&1 Internet România prezenţi la târg.

“Ne dorim să aducem alături de noi specialişti pasionaţi de ceea ce fac, cu o capacitate mare de învăţare, o atitudine deschisă şi spirit de echipă. Aceste atribute sunt cu atât mai importante în ceea ce îi priveşte pe candidaţii care au o experienţă redusă sau pe cei neexperiementaţi, care îşi doresc să înceapă o carieră în domeniul IT, prin intermediul unor oportunităţi de tip entry-level. Cred că datorită acestui târg am reuşit să găsim persoane care răspund cerinţelor noastre şi care, în acelaşi timp, împărtăşesc valorile 1&1 Internet România”, a declarat Wolfgang Gunne, Director General al  1&1 Internet România.

1&1 Internet România creşte în permanenţă, de aceea, procesul de selecţie continuă şi în ceea ce priveşte candidaţii cu experienţă care dovedesc cunoştinţe avansate de Java, JavaScript, Linux C++ sau programare PHP, dar şi în alte zone conexe precum asigurarea calităţii şi managementul de proiect.

În Centrul de Cercetare & Dezvoltare din Bucureşti, compania este implicată în dezvoltarea a trei categorii importante de aplicaţii software: servicii de găzduire web, programe suport pentru departamente ca financiar, vânzări etc., respectiv aplicaţii care se adresează strict uzului intern. Datorită creşterii volumului proiectelor la nivel global, echipa din România a preluat responsabilitatea pentru o parte dintre acestea, motiv pentru care 1&1 Internet România îşi extinde echipa locală, oferind excelente oportunităţi pentru dezvoltatorii de software.

1&1 Internet România este subsidiara din România a companiei germane 1&1 Internet AG (parte din 1&1 Group din ianuarie 2004). 1&1 Internet AG, fondată în 1988, este 100% o subsidiară a United Internet AG, o companie listată la Bursă şi una dintre cele mai mari companii de servicii de internet din lume, cu aproximativ 10 milioane de clienţi în toată lumea, 5.000 de angajaţi şi vânzări anuale de aproximativ 2 miliarde de euro.