BNP Paribas a achiziţionat 59,3 milioane de acţiuni ale Bank of Nanjing, echivalentul unei participaţii de 2%, în perioada 10 octombrie-6 decembrie, a anunţat banca din China la bursa de la Shanghai, fără a preciza valoarea tranzacţiei.

Surse anonime au anunţat recent că BNP vrea să-şi majoreze participaţia în banca din China, din oraşul Nanjing.

BNP este una din cele aproximativ 40 de bănci străine care şi-au înfiinţat sucursale în China, ceea le le permite să desfăşoare afaceri în yuani. Ele au operaţiuni în cinci mari oraşe din China.

Recent, banca americană Citigoup a anunţat vânzarea participaţiei de 2,7% deţinută în creditorul chinez Shanghai Pudong Development Bank. Alte bănci prezente pe piaţa din China sunt Bank of America, RBS şi UBS . Majoritatea şi-au stopat sau micşorat investiţiile în ultimii ani, din cauza problemelor de pe pieţele lor interne.

BNP Paribas a raportat rezultate peste aşteptări în trimestrul trei din 2012 datorită reducerii pierderilor în zona euro şi a tranzacţiilor solide pe pieţele de capital. În perioada iulie-septembrie a acestui an, profitul băncii franceze a fost mai mult decât dublu, la 1,32 miliarde de euro (1,69 miliarde de dolari), de la 541 milioane de euro în perioada similară din 2011. Analiştii se aşteptau la un câştig de 1,18 miliarde de euro.

BNP Paribas a anunţat că indicele de adecvare a capitalului Tier 1 era de 9,5% la 30 septembrie.
Sursa: Agerpres