Levi Strauss se achită de această sarcină, schimbă croiala şi inventează capsele pentru buzunare.

La 20 mai 1873, omul de afaceri din San Francisco Levi Strauss și croitorul Jacob Davis au primit un patent pentru inventarea pantalonilor de lucru cu buzunare întărite cu nituri metalice, marcând nașterea unuia dintre cele mai cunoscute articole de îmbrăcăminte din lume: pantalonii albaștri.

Banii încasaţi din vânzări îl propulsează pe Strauss în postura de partener de afaceri. Se dă startul confecţionării salopetelor cu talie din denim, îmbrăcăminte foarte potrivită pentru muncitori.

Marca de blue-jeans Levi Strauss devine tot mai cunoscută iar compania se extinde pe zi ce trece, mai ales că, începând cu 1920, blugii cu buzunare devin cei mai folosiţi pantaloni din America.

Însă numele de „blue-jeans” nu se impune decât în 1960, iar cei care au contribuit la impunerea ei sunt americanii aflaţi la vârsta adolescenţei.

Cunoscut filantrop, Strauss a finanţat mai multe organizaţii pentru ajutorarea orfanilor şi a evreilor aflaţi în dificultate. De asemenea, a oferit şi numeroase burse pentru studenţi ai University of California, Berkeley.

Levi Strauss a murit la 26 septembrie 1902 în San Francisco şi a fost înmormântat în cimitirul „Hills of Eternity”, lăsând în urmă o moștenire uriașă.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric