Cea mai delicioasă piftie! Jamila, pe numele său real Geanina Staicu-Avram, a vorbit despre o rețetă ideală pe care o putem urma atunci când pregătim piftia. Într-un interviu oferit recent, aceasta a subliniat importanța ingredientelor pe care le folosim în bucătărie.

Ce rețetă trebuie să urmăm când pregătim piftie

Vedeta a decis să împărtășească cu fanii săi un truc esențial pentru pregătitul piftiei. În primul rând, aceasta și-a amintit de tatăl ei, pe care l-a numit „specialist în piftie”.

Primul sfat este că piftia trebuie fiartă la „foc foarte, foarte mic şi pentru o perioadă lungă de timp”. Astfel, carnea se desprinde complet de os.

Din acest motiv nu ne iese de regulă piftia, pentru că ne grăbim, a subliniat vedeta. Aceasta a explicat apoi că toată gelatina din os, din cartilagii trebuie să iasă.

„Dacă l-aş întreba pe tata, specialist în piftie, mi-ar spune că ar trebui să o fierbem la foc foarte, foarte mic şi pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât carnea să se desprindă complet de pe os. Din acest motiv nu ne iese de regulă piftia, pentru că ne grăbim, toată gelatina din os, din cartilagii trebuie să iasă. Depinde de cantitate, dar de obicei o testezi: iei o cantitate foarte mică de supă, lichid, o laşi să se răcească puţin şi îţi pui între degete şi dacă e lipicioasă înseamnă că gelatina lucrează sau putem pune în congelator şi dacă se gelifiază, atunci e OK. La piftie punem doar usturoi şi piper boabe, când fierbe, şi frunze de dafin dacă ne plac”, a spus Jamila.

Vedeta a oferit mai multe sfaturi cu privire la preparatele de sărbători

De asemenea, Jamila a oferit mai multe sfaturi cu privire la preparatele de sărbători. Cu privire la cârnați, vedeta a explicat că totul constă în carne. Astfel, ar trebui să avem o cantitate de jumătate-jumătate porc şi vită.

În acest fel, spune ea, nu vom avea cârnaţi foarte grei, graşi. Alte elemente esențiale sunt usturoiul, boia și cimbrul. Cu privire la condimente, aceasta a subliniat că trebuie să punem proporția corectă. Când am pus toate condimentele, spune ea, luăm o bucăţică de carne, facem o chifteluţă mică şi o punem pe grătar.

Ulterior, o gustăm și, după caz, o asezonăm, dacă ni se pare că mai trebuie puţin ustoroi sau puţin cimbru, atunci mai punem. În schimb, trebuie să fim atenți să nu punem foarte mult.

„La cârnaţi totul constă în carne, ar trebui să avem o cantitate de jumătate-jumătate porc şi vită, aşa nu o să avem cârnaţi foarte grei, graşi, şi neapărat usturoi, boia şi cimbru. Românilor nu prea le plac condimentele foarte aromate, dar pe astea le putem avea pentru nişte cârnaţi reuşiţi şi un pic afumaţi. Singura tehnică de care am avea nevoie este să-i amestecăm, aproape să frământăm carnea, cu cât amestecăm mai bine condimentele şi usturoiul în toată compoziţia cu atât vor fi mai gustoşi.

Trebuie să punem şi proporţia corectă de condimente şi putem verifica asta: când am pus toate condimentele, luăm o bucăţică de carne, facem o chifteluţă mică şi o punem pe grătar, apoi o gustăm şi, după caz, o asezonăm, dacă ni se pare că mai trebuie puţin ustoroi sau puţin cimbru, atunci mai punem, dar trebuie să avem grijă să nu punem foarte mult pentru că apoi nu mai putem scoate şi singura soluţie e să mai adăugăm carne şi să facem mai mulţi cârnaţi”, a conchis vedeta.

Jamila a devenit o personalitate apreciată în lumea bucatariei. Aceasta este îndrăgită de milioane de gospodine care îi urmăresc rețetele online. Totodată, vedeta a fost premiată în 2016 drept „Personalitatea Online a Anului” la festivalul Webstock.