Toți șoferii sunt vizați de ultimul anunț venit de la Poliția Română. Este un avertisment extrem de dur. În ultima vreme au fost depistaţi sute de şoferi care încălcau această normă legală, motiv pentru care s-au ales cu dosare penale.

În ultimele trei săptămâni, poliţiştii de frontieră au descoperit pe raza judeţului Galaţi nu mai puţin de 12 cazuri de şoferi care conduceau ansambluri rutiere, microbuze remorcă având permise auto categoria „B”, deşi legea impune pentru astfel de situaţii categoria „E”.

Situaţia este şi mai alarmantă la nivel national. În fiecare lună se înregistrează peste o sută de cazuri în care polițiștii îi prind pe șoferii din Republica Moldova sau Ucraina, ţări unde ansamblurile rutiere se pot conduce cu permisa echivalente categoriei B. Sunt și destui români care încalcă regula.

Pe 25 octombrie 2019, în jurul orei 6.00, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a oprit pentru control înFrumuşiţa, judeţul Galaţi, un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă transport. „La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impugn, conform adevarul.ro.