Cele mai puternice dintre ele, gama MacBook Pro, pornesc de la $1200. Până unde poate ajunge prețul unui astfel de laptop? Sper citești acest articol stând jos.

Cei $1200 îți oferă modelul din generația 2017, cu procesor Dual Core, doar doi conectori Thunderbolt 3 și doar 128 GB stocare. Dacă ești în căutarea exclusivității oferite de prețul ridicat al unui MacBook Pro de 15”, trebuie să pornești de la $2800. Acesta este al doilea model preconfigurat de către Apple, iar pentru această sumă primești:

– Un procesor Intel 6-Core de a 8-a generație, la o frecvență de 2.6 GHz;
– Placă video Radeon Pro 560X, cu 4 GB memorie GDDR5;
– 16 GB RAM;
– 512 GB stocare
– Plus lucrurile prezente în orice MacBook Pro de 15”: 4 conectori Thunderbolt 3, ecran Retina, Touch Bar și Touch ID.

Specificațiile sunt grupate în maniera de mai sus, întrucât doar primele patru pot fi modificate de către utilizator în timpul procesului de cumpărare. Iar acest lucru te va costa mai mult decât crezi.

De exemplu, dacă vrei să ai cel mai puternic procesor Intel compatibil cu un MacBook Pro, trebuie să adaugi $300. Dublarea memoriei RAM îți va cere încă $400.

La puțin timp după debutul noii generații MacBook Pro, Apple a anunțat că va exista posibilitatea de înlocui deja performanta placă video Radeon Pro 560X cu alte variante și mai puternice de la AMD. Astfel, acum ai posibilitatea ca pentru încă $350 să folosești modelul Radeon Pro Vega 20, cu 4 GB memorie HBM2.

De departe însă, cea mai scumpă componentă a unui MacBook Pro rămâne stocarea. Noua generație poate primi până la 4TB (de 8 ori mai mult decât echiparea standard). Costul suplimentar? Doar $3200. Sau mai mult decât costă MacBook Pro 15” în configurația de la care am pornit.

Costul total? Tot ce am enumerat mai sus, incluzând opționalele, te va face să scoți din portofel incredibila sumă de $6000. Iar asta nu e tot, pentru că Europa are taxe de import și un TVA mai mare decât în State, prețul unui MacBook Pro 15” cu tot ce ți-ai dori pe el ajunge la nici mai mult nici mai puțin de €8479.

Adaugă încă €71 și poți avea o Dacia Sandero Ambiance SCe 73.