Compania Nokia a inaugurat, pe 11 februarie 2008, la Jucu, judeţul Cluj, prima linie de asamblare a telefoanelor mobile, iar astăzi a anunţat că pe 31 decembrie liniile de asamblare se vor opri definitiv.

Nokia a angajat iniţial 350 de muncitori, care primeau o masă pe zi, plus bonuri de masă. Majoritatea angajaţilor sunt din zona Jucu, Gherla, Dej şi Cluj-Napoca.
La ora 11:20, Juha Putkiranta, senior vicepreşedinte Nokia îl suna pe ambasadorul Finlandei, Tapio Saarela, cu un telefon Nokia 1200 produs la Jucu.
De atunci numărul terminalelor Nokia asamblate la Cluj a crescut. Aici se asambalează modelele: Nokia 1650, Nokia 1200, Nokia 1208, Nokia 1209, Nokia 2600 Classic, Nokia 2630 şi Nokia 6300. Aceste telefoane nu mai sunt căutate în Europa de când Apple a lansat iPhone şi toţi producători s-au concentrat pe telefoanele mobile cu ecrane tactile.
Nokia a fost luată prin surprindere de succesul obţinut de Apple şi de Google Android, iar compania nu a reuşit să lanseze un rival pentru iPhone. Nokia ocupă pentru moment prima poziţie în topul mondial al producătorilor de telefoane datorită terminalelor low-end, însă este de aşteptat ca Samsung să depăşească compania finlandeză în perioada următoare.