Prezentă la o conferință de presă sportiva a explicat cum se simte înainte de începerea primului grand slam al anului. 

,,Este o mare diferenţă faţă de anul trecut, pot spune că am realizat ce mi-am dorit. Am câştigat în sfârşit un Grand Slam. Acum pot spune că sunt cu adevărat numărul 1. Înainte spuneam că fără un Grand Slam nu eşti numărul 1. Sunt fericită, mă bucur de tot. Tot ce am realizat anul trecut m-a făcut să fiu puţin mai relaxată. Doar încerc să-mi îmbunătăţesc jocul şi să văd cât de bună pot fi în viitor”, a afirmat Halep, potrivit News.ro.

Spre deosebire de anul trecut când a avut 10-15 meciuri înainte de Australian Open, iar acum doar un singur meci și acela pierdut este puțin mai diferit. 

„Mi-am asumat un risc stând acasă puţin mai mult. M-am odihnit pentru că m-am simţit extenuată după aceste turnee şi anul avut. Mi-a plăcut mult să stau acasă. Acum sunt pregătită pentru noul an, deşi sunt puţin în urmă cu totul, cu pregătire şi meciurile. Dar nu mă plâng. Totul a fost aşa cum mi-am dorit. Acum trebuie să las capul în pământ şi să muncesc”, a precizat Simona Halep. 

Tot în cadrul aceleași conferințe jucătoarea a vorbit și despre alegerea unui nou antrenor. 

 „Este greu pentru mine să schimb persoana cu care muncesc pentru că eu mă ataşez de oamenii din echipa mea. Nu pot schimba totul rapid. De fiecare dată când ai pe cineva în echipă, trebuie să dea 100 la sută. După cum am spus mereu la acest nivel este imposibil fără antrenor. Deci probabil în viitorul apropiat voi avea pe cineva. Dar pentru moment sunt doar eu”, a adăugat aceasta. 

Simona Halep, locul I WTA, finalista ultimei ediţii, o va intâlni pe estona Kaia Kanepi, locul 70 WTA, în manşa I a Australian Open, primul grand slam al anului.