Telekom România ar putea intra pe piaţa de energie din 2018, odată ce va fi liberalizată piaţa.

“Piaţa de energie din România nu este liberalizată. În prezent nu există un model de business viabil. Poate în 2018, când piaţa va fi liberalizată vom ataca acest segment. Dacă alţi operatori (n.r. RCS&RDS) au ales să intre acum pe această piaţă este problema lor, a declarat Nikolai Beckers, CEO al grupului Telekom.

În ceea ce priveşte RCS&RDS, şeful Telekom a declarat că regulile ar trebui să se aplice pentru toată lumea, iar autorităţile ar trebui să intervină atunci când acestea sunt încălcate. “Dacă se operează în mod legal atunci putem concura cu oricine”, a declarat Beckers.

RCS&RDS a demarat construcţia unei reţele de distribuţie a energiei în mai multe localităţi din ţară, în zone rezidenţiale, iar Beckers spune că RCS&RDS nu are autorizaţii de construcţie.

În ceea ce priveşte proprietăţile imobiliare ale companiei moştenite de la Romtelecom, Beckers a declarat că toate vor fi vândute, iar banii vor fi investiţi în dezvoltarea reţelei.

“Avem multe proprietăţi care nu produc bani, dimpotrivă ne costă. Noi nu facem afaceri cu proprietăţi, le vom vinde şi vom reinvesti în reţea. Am vândut o parte în 2014, vindem şi anul acesta şi în 2016, la un preţ potrivit”, a spus şeful Telekom.

Anul acesta Telekom a scos la vânzare şi reînchiriere parţială un pachet format din 24 de proprietăţi imobiliare, din Bucureşti şi alte şapte oraşe, la un preţ de pornire de 26,3 milioane euro.