Deutsche Telekom, prezent şi pe piaţa locală, va lansa reţele 5G în toate ţările unde grupul este prezent,  în următorii doi ani, a declarat Tim Höttges, CEO-ul companiei. 

Compania promite acoperire 100% 5G în toate ţările din Olanda şi până în Grecia. “Germania va fi prima ţară deoarece operaţiunile de aici reprezinta 50% din valoarea companiei.  5G va aduce viteze de 100 de ori mai mari, însă şi costul va fi ridicat. Vorbim de investiţii între 300 şi 500 de miliarde de euro în infrastructură”, a spus Tim Höttges, CEO al Deutsche Telekom.

Ericsson și T-Mobile au lucrat împreună la un plan de evoluție și optimizare a rețelelor cu scopul să ofere o experiență superioară utilizatorilor. Companiile vor continua să maximizeze succesul LTE și vor pregăti rețeaua pentru evoluția către 5G prin implementarea de îmbunătățiri ale tehnologiilor cheie incluse în 3GPP și după. T-Mobile va combina tot ceea ce deține în spectru într-o singură rețea de date, pentru a permite viteze Gigabit LTE anul acesta. T-Mobile se va foloși și de tehnologia LTE-U pentru a implementa rețeaua Gigabit LTE în mai multe zone. 

Deutsche Telekom, principalul acționar în Telekom România prin intermediul grupului elen OTE, este în contact cu jucători din piața locală de telecom, cu care a început încă de anul trecut discuții privind vânzarea atât a afacerii de telefonie fixă reprezentată de Telekom Romania Communications, cât și a operațiunilor de telefonie mobilă, scria la începutul lunii februarie jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO.