Din verificarile telefonice făcute în aceasta dimineaţă nu se confirmă existenţa unui dosar penal privind un posibil atentat împotriva lui Liviu Dragnea, au explicat oficiali din Parchetul General.

Este vorba de primele verificări facute de procurori, urmează ca în următoarele ore să se primească răspunsurile şi în scris.
“O să revenim şi cu solicitari scrise către procurorii care se ocupă cu ancheta în astfel de cazuri”, au explicat sursele citate.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, marţi seara, la Antena3, că în aprilie 2017 a fost o tentiva de ucidere a sa, spunând ca au venit patru străini care au stat trei săptămani aici, plătiţi de “un om foarte celebru din lume”. Dragnea a declarat că ştie că a fost şi o anchetă.

Organizaţia civică Reset Iaşi cere procurorului general al României clarificarea acestui aspect, public prin comunicat oficial de presă.
În cazul în care nu există niciun fel de anchetă, organizaţia cere autosesizarea Parchetului General în temeiul articolului care stabileşte pedepsirea Infracţiunilor contra vieţii: ” La alin. (1) uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Un alt articol indicat de Reset Iaşi este cel privind sesizarea organelor de urmărire penală.”Menţionăm că aceste afirmaţii sunt de o foarte mare gravitate şi pot induce starea de panică în rândul populaţiei, precum şi ideea că reprezentanţii statului român se află în pericol şi, prin urmare statul român este atacat de inamici externi”, scrie Reset Iaşi.