”ANAT și turoperatorii cu chartere în destinațiile Antalya și Bodrum nu au niciun fel de semnal de la partenerii turci, de la autoritățile române și turce sau din altă parte că activarea stării de urgență ar afecta turismul, ci din contră, au fost asigurați că nu există niciun fel de efecte asupra acestuia. Charterele către cele două destinații operează, în consecință, conform programului sezonului 2016”, reiese dintr-un comunicat al ANAT.

Și Ambasada Republicii Turcia la București a anunțat că: ”Starea de urgență nu va afecta străinii, inclusiv turiștii români din Turcia. Nu vor fi măsuri efective asupra vieții civile.”

”Pentru turiști e bine, desi ”stare de urgență” sună alarmist. Ei vor fi și mai bine protejați, pentru că starea de urgență înseamnă mai multă vigilență din partea armatei și poliției turce. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat același lucru – călătoriile merg normal. Se recomandă în continuare evitarea zonelor de conflict, dar Antalya și Bodrum nu sunt în zone de conflict”, declară Alin Burcea, președintele ANAT.