Reprezentanții ABIEC spun că aceste măsuri vor sprijini mediul de afaceri și vor permite companiilor industriale din România să aibă un tratament similar cu al competitorilor din Uniunea Europeană, precum şi condiţii mai bune pentru a-şi apăra cota de piaţă la exporturile din afara UE.

”Taxele suplimentare impuse peste preţul energiei electrice au venit ca o povară în plus pentru toate companiile industriale din România şi au afectat competitivitatea lor în Uniunea Europeană şi pe pieţele internaţionale. Într-un sector economic care face eforturi majore pentru a depăşi efectele crizei, asemenea taxe au afectat sustenabilitatea afacerilor”, explică ei.
Altfel, ABIEC consideră că este important ca România să se axeze, în continuare, pe sprijinirea creşterii economice, pe dezvoltarea industriei şi să continue programele care să permită creşterea producţiei şi a exporturilor de produse cu valoare adăugată mare, şi, prin urmare, să suplimenteze taxele încasate la bugetele locale şi de stat.
În plus, o asemenea abordare protejează angajaţii actuali şi oferă investitorilor oportunitatea de a crea noi locuri de muncă în România, fără să transforme ţara într-un exportator net de materii prime, fără nicio valoare adăugată.