Într-un interviu acordat pentru DC NEWS, europarlamentarul Rareş Bogdan a vorbit despre ce ar trebui să se întâmple în România până în 2024, anul în care o parte dintre structurile de putere ale statului se vor schimba.

Potrivit acestuia, următoarele alegeri vor avea loc peste trei ani și o lună. Atunci vor fi atât alegeri locale, parlamentare, prezidențiale, dar și alegeri la BNR și CCR.

Va fi anul în care structurile de putere din România se vor schimba, însă până atunci, Rareș Bogdan susține că țara noastră se va beneficia de toate sumele care îi sunt oferite.

În același timp, europarlamentarul susține că în România va fi liniște din punct de vedere politic, criza de COVID va rămâne doar o amintire, iar țara noastră se va putea dezvolta din punct de vedere economic.

„Alegerile viitoare nu sunt peste şase luni, nu sunt peste un an. Primele alegeri prin care va trece România sunt în 2024, sfârşit de mai, început de iunie, alegerile pentru Parlamentul European. Adică peste trei ani şi o lună. Timp de trei ani şi o lună nu avem niciun fel de alegeri.

În 2024 vom avea patru rânduri de alegeri în acelaşi an, fiind caz unic în istoria post-decembristă. Vom avea europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale în acelaşi an, plus alegeri la BNR, Curtea de Conturi, Consiliul Legislativ, CCR. E un an în care practic se schimbă o bună parte din structurile de putere din statul român.

Până atunci, România, beneficiind de sumele care îi sunt oferite, de linişte politică şi de depăşirea crizei COVID-19, poate să se gândească la dezvoltarea ei din punct de vedere economic”, a spus Rareș Bogdan.

România, după exemplul Italiei

Totodată, europarlamentarul a dat exemplul Italiei, unde lupta pentru politică a fost extremă, însă pandemia de coronavirus a adus liniște. El a amintit că odată cu venirea la putere a Guvernului Draghi, economia țării dă semne de revenire, iar acest lucru este posibil pentru orice țară atât din Europa cât și din restul globului.

„Eu dau exemplul Italiei mereu, pentru că acolo lupta politică a fost teribilă, între Salvini, dreapta, şi Forţa Italia, stânga democrată, şi Cinque Stele, noua stângă, populistă. Cu toate astea, când i-a lovit criza COVID-19, şi-au băgat săbiile în teacă. După ce au venit cu Guvernul Draghi, economia Italiei, care a trecut prin cea mai mare cădere de la al Doilea Război Mondial încoace, dă semne de revenire”, a mai adăugat Rareş Bogdan.

El a vorbit și despre vizita lui Florin Cîțu de la Bruxelles, care l-a bucurat, adăugând că acesta l-a implicat și pe Marcel Ciolacu în acest proces.

„Eu m-am bucurat că Florin Cîțu, imediat după vizita de două zile de la Bruxelles, a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe liderul opoziției, Marcel Ciolacu, președintele PSD, pentru un dialog. E un lucru important”, a mai spus Rareș Bogdan.