Medicul Tudor Ciuhodaru susține că soluţia pentru limitarea răspândirii coronavirusului, dar şi pentru sărbători în siguranţă ar fi testarea extinsă a populaţiei.

Susține că este singura opțiune de a trece prin pandemie

„Este singura opțiune sănătoasă de a trece peste această pandemie, pe lângă restul măsurilor. Slovacia a reușit să scadă rata infectărilor cu 60%. Este cel puțin o soluție pe care s-o iei în seamă”, a declarat Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Nicolae Oblu” din Iași, conform dcnews.ro

Acesta numai despre sărbătorile de iarnă, ci și despre alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Dacă tot facem acest lucru, cred că o testare extinsă, voluntară, pentru cei care se prezintă la parlamentare este de luat în calcul. Cred că astfel am putea să avem un Crăciun în siguranță”, a adăugat specialistul.

Pandemia de coronavirus face prăpăd

Potrivit bilanțului trimis de Grupul de Comunicare Strategică în data de 11 noiembrie, la nivel național s-au înregistrat 203 decese (116 bărbați și 87 femei). Aceștia au fost internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea,  Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 31 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 48 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 57 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 58 decese la categoria de peste 80 de ani.

196 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 5 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.