Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor transmite, printr-un comunicat de presă, că Guvernul Dăncilă pregătește un proiect de OUG pentru înghețarea salariilor bugetarilor în 2019.

Proiectul ar urma să intre în Guvern în ședința de vineri, 07 decembrie 2018. Potrivit proiectului de act legislativ transmis Federației Sindicale din Administrația Națională a Penitenciarelor, măsurile sunt justificate de necesitatea înscrierii în deficitul bugetar convenit și sunt incluse și măsuri privind înghețarea pensiilor, cel putin la 1 ianuarie. Guvernul se angajase să majoreze la 1 ianuarie pensiile mici.

Potrivit textului proiectului transmis pe circuitul de avizare, începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizaţia brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se mențin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.