Cristina Țopescu se mutase în chirie, în apartamentul de la marginea orașului Otopeni, acolo unde a fost găsită fără suflare, la mai multe zile de la deces, alături de câinii săi iubiţi. În prezent se pare că locul este sigilat în continuare de autorităţi.

Apartamentul Cristinei Țopescu, predat proprietarului

În prezent, la o săptămână de la descoperirea trupului neînsuflețit al regretatei prezentatoare TV, familia și apropiații așteaptă ca procurorii să ajungă în posesia raportului toxicologic pentru a desigila casa, care momentan nu este accesibilă nimănui. Surse din jurul Cristinei Țopescu au dezvăluit, pentru Fanatik, ce se va întâmpla cu locuința în care fosta prezentatoare TV și-a trăit ultimii ani din viață.

„Momentan nu se poate face nimic pentru că apartamentul este sigilat și nimeni nu poate intra până când procurorul criminalist care se ocupă de caz va permite asta. Din câte am înțeles, familia își dorește să cheme o firmă profesională de curățenie, pentru că vă imaginați ce este acum acolo, plin de fecale de la câinii care au stat atâta timp singuri”.

Cristina Țopescu nu a avut liniște în ultimele clipe de viață. Voia să plece din casa în care locuia și să se mute într-un al loc. O spune unul dintre apropiații acesteia. Schimbarea uimește însă pe toată lumea.

Unde voia să se mute Cristina Țopescu?

Cristina Țopescu dorea să renunțe la casa din Otopeni, acolo unde a fost găsită moartă. Spera să locuiască printre câini și persoane cu dizabilități. Cu doar câteva luni înainte de a pleca în lumea celor drepți, jurnalista a devenit apropiată de șefa unei asociații care urma să construiască un centru în care persoanele cu dizabilități să fie ajutați de către câini. Prezentatoarea avea în plan să se mute din vila închiriată unde a fost găsită moartă și să locuiască în acest centru, susține Isabela Udroiu, președinta asociației MagiDream.

”Asociația noastră își dorește să construiască acest centru destinat persoanelor cu dizabilități, este un centru nou, un proiect inedit pentru România. Vrem să învățăm oamenii să capete deprinderi de viață independentă și să trăiască printre noi, oameni care au niște nevoi speciale. Este un proiect care pune alături omul și câinele, de aici și rezonanța mea specială cu Cristina – știm cu toții cât iubea câinii, mai ales câinii în nevoie, exact așa cum sunt oamenii în nevoie pe care noi, ca asociație, încercăm să-i ajutăm. Cristina a venit cu tot sufletul din primul moment în care i-am prezentat proiectul.

Ne făcusem planuri, am vorbit ore în șir cu ea la telefon, ne-am văzut, am petrecut o zi întreagă vorbind despre acest proiect. Cristina își dorea foarte mult un loc precum centrul nostru și m-a întrebat timid dacă ar putea locui în acest centru pentru că visul ei era nu doar să ajute câinii ci să trăiască pur și simplu alături de ei, să se bucure și să-și găsească liniștea și să-și îmlinească bucuria pe care și-o dorea în suflet alături de bucuria acestor suflete absolut minunate.

I-am promis Cristinei acest lucru. Planul nostru era să mergem împreună, umăr la umăr cum spunea ea, să construim acest centru și ea să fie acolo și s-și găsească efectiv liniștea pe care a căutat-o foarte mult în această viață. N-a fost să fie dar eu i-am promis Cristinei și o să-mi țin promisiunea, chiar dacă ea nu mai e aici, acest centru va fi construit. Tot ce se va întâmpla în centru va fi dedicat memoriei unui om extraordinar și tuturor oamenilor care au nevoie, dar în primul rând Cristinei care a aprins o lumină în mine”, a povestit Isabela Udroiu la Canal 33.