Probabil una dintre cele mai mari temeri ale oricărui șofer este aprinderea unui martor în bordul mașinii. Dacă majoritatea dau indicații clare cu privire la componenta mașinii care necesită atenție, de la centura de siguranță la pompa de ulei, cel mai de temut rămâne martorul check engine, care poate semnala o gamă extrem de variată de probleme, de la defectarea unui senzor la defecțiuni extrem de serioase, costisitoare, dar care în același timp pot pune într-un iminent pericol toți participanții la trafic. Așadar, ce este de făcut dacă se aprinde martorul check engine în bord? Bineînțeles, fie că te afli în Târgu Mureș sau în altă parte a țării, trebuie să apelezi la un service auto Targu Mures.

În ciuda faptului că problema poate fi una banală, este necesar să mergi într-un  service auto Timisoara sau din orașul în care locuiești, pentru a efectua o diagnoză corectă și pentru ca, în cazul în care este vorba de o eroare, să o poți reseta până la închiderea martorului din bord. Dacă a fost eliminată posibilitatea semnalării unei erori sau a defectării unui senzor, este bine să știm că martorul check engine mai poate indica și voltajul scăzut al bateriei, necesitarea schimbării sondei lambda, uzarea bujiilor sau a convertorului catalitic, precum și întreruperea fișelor.

În situația în care martorul check engine din bord luminează intermitent, este nevoie de atenția unui specialist dintr-un service auto Bucuresti sau din țară, deoarece indiciile arată că cilindrii nu mai funcționează.  În cele din urmă, indiferent de ceea ce cauzează aprinderea martorului în bord, rămâne cert faptul că singura soluție concretă la care putem apela este diagnoza auto într-un spațiu specializat, care să ne indice cu certitudine problema și care să ne ofere cele mai bune soluții pentru remedierea acestuia. Din păcate, ignorarea semnalelor pe care mașina ni le transmite, lucru pe care cu toții suntem tentați uneori să-l facem, poate duce la defecțiuni serioase și extrem de costisitoare, precum și la incidente care ne pot pune viața în pericol.