LG a fost cel mai bine vândut brand de maşini de spălat din ultimii 5 ani în majoritatea ţărilor din Asia, inclusiv pieţe principale precum Australia, India, Tailanda şi Indonezia dar şi în alte ţări precum Chile, Arabia Saudită şi Ucraina.
În plus, maşinile de spălat LG cu încărcare frontală au obţinut cele mai bune vânzări pe categoria din care fac parte în ultimii 2 ani la nivel global, şi poziţia de lider în ultimii 4 ani pe pieţele din Statele Unite ale Americii.

“Maşinile de spălat LG au devenit unele dintre cele mai inovative de pe piaţă, datorită tehnologiilor inteligente încorporate, performanţei şi confortului oferite consumatorilor”, declară Young-ha Lee, preşedinte şi CEO al companiei Home Appliances a LG Electronics.

Unul dintre principalele atuuri ale produselor este motorul inovator Inverter Direct Drive patentat LG, care asigură o curaţare excepţională în timp ce reduce consumul de energie. Inverter Direct Drive funcţionează fără a face zgomot, cu mai puţine vibraţii comparativ cu modelele clasice, efect ce se datorează în principal sistemului anti-vibraţii TrueBalance.

Motoarele Inverter Direct Drive funcţionează cu mai puţine componente – fără curea de transmisie şi scripete- fiind astfel mai rezistent: LG oferă o garanţie de 10 ani pentru toate produsele cu motor Inverter Direct Drive.

În timp ce majoritatea maşinilor de spălat cu încărcare frontală oferă o singură mişcare de spălare – rostogolirea – tehnologia inovativă LG 6 Motion permite tamburului să adapteze pentru fiecare spălare o combinaţie a celor 6 mişcări LG: învârtire, mişcare sacadată, balansare, frecare, filtrare şi rostogolire.
Tehnologia 6 Motion funcţionează în tandem cu tehnologia ColdWash, care pătrunde în profunzime textilele utilizând apă rece pentru o spălare la fel de eficientă ca şi cu apă caldă, însă utilizând o cantitate de energie mult mai redusă.