Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni seară, că „cel mai probabil” va fi sesizată CCR după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu îl va revoca pe procurorul general, Augustin Lazăr, Toader subliniind că „astfel de abuzuri” nu pot continua”. „După mine important este că suntem în situaţia de a cunoaşte adevărul. Eu nu cred că cineva se mai îndoieşte de faptul că trebuie luate măsuri radicale. Ştiu că preşedintele se declară mulţumit de procurorul general. Niciunul dintre noi nu ştie căror fapte se datorează mulţumirea preşedintelui. Eu cred că în cazul lui Lazăr motivele revocării sunt mai puternice decât în cazul lui Kovesi. Am făcut apel la preşedinte să recitească decizia CCR. Eu cred că în măsura în care se va decide, vom sesiza CCR din nou, pentru că astfel de abuzuri nu pot fi lăsate să continue. Cel mai probabil vom face apel din nou la decizia Curţii Constituţionale, care o să ne spună, sper eu, cred eu, aceeaşi dezlegare, soluţie. Ba dimpotrivă o să ne spună: Cum de nu aţi înţeles că am dat deja o decizie referitoare la Kovesi”, a declarat ministrul Justiţiei, la Antena 3.

Tudorel Toader a mai spus că decizia privind sesizarea CCR vine deoarece „nu putem sta după preşedinte să vedem dacă a avut timp să citească, să înţeleagă, pentru că până la urmă statul de drept nu este la mâna cuiva”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, spunând că ministrul Tudorel Toader nu a avut o treabă mai bună de făcut şi a trimis din nou aceleaşi documente prin care cere revocarea.