Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că social-democraţii se pronunţă pentru tăierea pensiilor speciale, ”însă aşa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituţională”.

Excepția de la regulă

”Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am iniţiat legea supra-impozitării pensiilor speciale şi am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu excepţia militarilor, întrucât aceştia îşi riscă viaţa în teatrele de operaţiuni”, a transmis Marcel Ciolacu.

”Până acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic”, a transmis liderul interimar al PSD, conform Agerpres.

Se bat în proiecte legislative

”PSD o să voteze eliminarea pensiilor speciale, mai puțin pensiile de serviciu ale militarilor, este exclus așa ceva. Vreau să vă spun impactul bugetar: 400 de milioane. Noi am venit cu un alt proiect care deja a trecut de Senat, de impozitare după veniturile primului om în statul roman, președintele, ce depășește veniturile președintelui României să fie impozitat, iar proiectul domnului Teodorovici era cu 90 la sută”, a explicat Ciolacu.

”Lege care a trecut. Vom vota o lege care va fi atacata la CSM și care nu va fi pusă în aplicare, noi vom vota această lege, dar vom face apel la PNL, la USR, la celelalte forțe din Parlament, să voteze și ei legea noastră, care va fi pusă în aplicare imediat și va merge la promulgare, a lor va sta în contestații la Curtea Constituțională ani de zile și în instanțele judecătorești”, a arătat social-democratul.

Majorarea pensiei minime

În context, Ciolacu a vorbit și de majorarea pensiei minime, despre care spune că Guvernul nu vrea să o pună în aplicare ”din răzbunare”.

”Mărirea pensiei minime de la 704 la 775 era un efort bugetar de 300 de milioane. Acest guvern din răzbunare nu a vrut să mărească bunicilor noștri aceste pensii, vorbim de cei cu pensii din agricultură”, a mai declarat președintele interimar al PSD.