Fie că au în vedere destinaţii deja cunoscute, precum Bulgaria, Turcia, Grecia sau zone din România, ca de exemplu, Predeal, Maramureş şi Ardeal, vizitatorii vor avea din ce alege. Chiar dacă prioritare sunt sărbătorile de sfârşit de an, operatorii turistici vin la Târgul de Turism al României cu oferte pentru vacanţele din vara anului viitor, iar cei care le achiziţionează beneficiază de reduceri early-bird de până la 40% pentru destinaţii precum Grecia, litoralul romanesc, Bulgaria şi Spania, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

De exemplu, Prestige Tours, turoperatorul grupului Happy Tour, a semnat pentru sezonul de vară 2015, un nou parteneriat cu Calypso Tour, parte din grupul Casio Air. Astfel, turiștii pot alege hoteluri de lux din Antalya – unele în premieră pentru piața românească -,  dar și de servicii VIP. ”Pregătim turiștilor o nouă abordare pentru o destinație tradițională. Dacă, de obicei, un singur ghid are în grijă 1.000 de turiști, Calypso Tour pune la dispoziție șapte reprezentanți pentru acealași număr de clienți”, spune Elena Anghel, director executiv Prestige Tours.  

Pachetele sezonului estival 2015 pornesc de la 400 de euro/persoană, în perioada Târgului de Turism turiștii beneficiind de reduceri de până la 35%. Bugetul mediu anual pentru o vacanță în Antalya este de 750 de euro/persoană. În majoritatea cazurilor, turistul român alege un hotel de 5 stele și servicii all inclusive. Peste 80% dintre turiștii care aleg Antalya optează pentru ofertele hotelurilor de lux și exclusiviste.

”Cererea pentru astfel de unități crește de la an la an. Se solicită o ofertă mai amplă de hoteluri, turiștii sunt dornici să încerce cele mai noi hoteluri de lux. Astfel de turiști VIP plătesc, în medie, 1.500 euro/persoană pentru o vacanță în Antalya”, spun și reprezentanții Calypso.

De asemenea, Paralela 45, o altă agenție prezentă la târg, estimează o creștere cu 30% a vânzărilor în timpul acestui eveniment, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. ”Anul acesta am pregătit destinații unde discountul, în timpul târgului, ajunge până la 45%, la charterele pentru Grecia, Turcia, Italia, Spania și Portugalia. În plus, avem și două noutăți în portofoliu, chartelerele către Rimini și Costa Blanca (Valencia, Alicante, Benidorm) cu prețuri începând de la 399 euro/ persoană, la care se aplică reducerea din timpului târgului de 7% pentru orice vacanță cumpărată”, explică Alin Burcea, Presedinte Paralela 45.

Totodată, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) a adus, la Târgul de Turism al României, oferte pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă cu preţuri începând de la 100 lei/persoană/zi (servicii de cazare – minim 2 nopţi) în pensiuni de două şi trei margarete. Preţurile cresc în funcţie de numărul de mese, pachete personalizate sau evenimente organizate, până la 200-220 lei/persoană/zi (cazare, demipensiune, mese festive, activităţi specifice Crăciunului).

Tot în cadrul evenimentului, ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, a declarat că România se regăseşte ca destinaţie favorabilă pentru turism în tot mai multe ghiduri şi publicaţii de prestigiu din lumea întreagă iar creşterea numărului de turişti străini a depăşit 11% în acest an.