Nu mai puțin de 90% din 500 de americani (cei care au participat la studiu) cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani au fost la McDonald’s cel puțin o singură dată în ultimele 3 luni, rețeaua de restaurante fiind preferată de 34% dintre americanii consumatori de fast-food, față de următorul clasat, Subway, preferat de 18%.

Burger King are 11% din cota preferinței, în timp ce KFC, doar 9%.

59% dintre tinerii adulți americani recunosc că iau masa în mod regulat la restaurantele de tip fast food.

Când vine vorba despre ce anume le place americanilor la McDonald’s, cifrele arată că 60% intră acolo doar ca să cumpere cartofi prăjiți și o băutură.

În ceea ce privește preferințele, cartofii prăjiți sunt plăcuți mai mult de 56% dintre consumatori, spre deosebire de Burger King, pentru care și-au manifestat preferința doar 21%.

Dintre produsele McDonald’s, cele mai preferate sunt cartofii (37%), urmați de burgeri (34%), shake-uri (11%) și băuturi (6%).

Ce nu ştiai despre McDonald’s

Dacă vrei să găseşti o companie mai "universală" decât grupul american McDonald’s, nu vei găsi. Jurnaliştii de la businessinsider.com au pus cap la cap o serie de cifre surprinzătoare despre lanţul american de fast food, probabil cel mai cunoscut brand din lume.

1. McDonald’s este un lanţ de magazine care ar mai avea doar 76 de ţări în care nu a intrat şi pe care ar urma să le "colonizeze" în viitor.

2. Numărul zilnic de clienţi în 2008 a fost de 58 de milioane de persoane, echivalent cu populaţia statelor americane Texas şi California.

3. McDonald’s vinde câte 75 de hamburgeri pe secundă.

4. Dacă ar fi un stat, McDonald’s ar fi pe locul al 91-lea în topul celor mai mari economii din lume, iar dacă s-ar pune la socoteală și veniturile din franciză, ar fi pe locul 51-lea, o economie mai mare decât Ecuador.

5. McDonald’s angajează câte un milion de oameni pe an, numai în Statele Unite ale Americii.

6. Conform estimărilor companiei, unul din 8 americani a fost măcar o singură dată angajat la McDonald’s.

7. Printre vedetele care au fost angajate în trecut la McDonald’s se numără Sharon Stone, Shania Twain, Jay Leno, Pink.

8. McDonald’s este cel mai mare distribuitor de jucării din lume, datorită meniurilor însoţite de câte o jucărie.

9. Cele două arcade de pe sigla McDonald’s sunt mai cunoscute decât simbolul creştin al crucii. Conform unui studiu realizat de Sponsorship Research International, 88% dintre cei care au participat la sondaj au spus că recunosc logo-ul companiei, în timp ce doar 54% recunosc simbolul creştin.

10. Regina Angliei deţine un restaurant McDonald’s lângă Buckingham Palace, ca parte a portofoliului său de afaceri.

11. În următorii 3 ani, McDonald’s are în plan să deschidă în medie câte un restaurant pe zi în China.

12. Americanii consumă la McDonald’s 500 de milioane kilograme de carne pe an.

Românii, mari amatori de shaorma

Mai bine de un sfert (28%) dintre persoanele din mediul urban cu vârste între 18-64 ani iau masa în oraş cel puţin o dată la 2-3 luni, potrivit unui studiu Unilever Food Solutions. Locuitorii din oraşele mari din provincie (oraşe cu peste 200.000 locuitori) cheltuiesc cel mai mult pentru o masă (40 lei), în timp ce cei din Bucureşti cheltuiesc 15-20 lei, primii preferând restaurantele mixte, iar ceilalti cantinele, fast-food-urile şi shaormeriile.

Trendurile la nivel naţional în materie de servire a mesei în oraş arată că 50% dintre românii care iau masa în oraş cel puţin o dată la 2-3 luni preferă să mănânce în oraş seara, iar 40% au declarat că în ultimele trei ieşiri în oraş au servit masa în fast-food-uri şi pizzerii, unde au comandat preparate din carne (36% dintre ei), pizza (32%) şi ciorbe acre (13%).
Pentru infografie, click aici